Kenapa Saya Nak Bercuti Di Busan?

Friday, October 3

Kenapa saya nak bercuti di Busan? Hmm.... 

Membuat filem pendek
Saya ingin membuat satu filem, dimana sayya merupakan pelakon utama yang sangat sangat cantik. Story filem saya macam ini : Bekas suami yang baru saja meninggal dunia. Saya sangat sedih lalu pergi ke Busan, melawat semula tempat yang kita orang pernah melawat. Semua memori muncul dalam kepala saya. Kemudian, di hujung filem ini saya menangis dengan sedih sekali. Saya bertekad untuk meneruskan hidup dengan bahagia walaupun tanpa suami di sisiku. Saya lalu jalan raya, saya...dilanggar...oleg lorry... Sedih betol filem pendek saya ni! Hahahahhah! Story pendek, straight to the point, ciri utama "menyedihkan" pun ada!

Makan sotong hidup!
Saya tidak pernah makan sotong hidup. Saya nak rasa apa perasaannya bila sotong hidup tu bergerak dalam mulut. Tak tahulah kenapa, saya ni agak excited bile dengar orang jerit. Mesti semua orang jerit bila makan sotong hidup. Jomlah makan ramai-ramai, agak-agak siapa yang muntah dulu...hiak hiak

Merendamkan diri dalam pantai terbesar di korea!
“Haeundae beach”merupakan pantai terbesar di korea. Memang pun Malaysia ada banyak pantai, tetapi, mesti terdapat sesuatu yang berbeza dengan pantai di negara kita. Saya nak tahu adakah Haeundae beach ini penuh dengan sampah sarap seperti apa yang kita biasa tengok di pantai negara kita sendiri. 

Shopping!
Kalau saya pergi Korea, mestilah kena shopping! Busan Shinsegae Department Store adalah department store yang paling besar di dunia! Kalau tak beli apa-apa pun, window shopping pun tak ape. Janji menjejak kaki ke Busan Shinsegae Department Store. Apakah yang saya nak beli? Hmmm..cosmetic la! Kena belajar letak makeup sikit2...

Makan Makan Makan!
Saya nak makan di Eatery Alley. Terdapat banyak makanan yang jual dekat sini. Gemuk? Tak payahlah risau pasal isu-isu gemuk. Kan saya sudah gemuk, takpelah kalau nerat badan tu naik sikit sikit. Apa yang penting, makan yang penting!

Harap2 ada rezeki, boleh pergi ke Busan, Korea dengan Man Raja Lawak. I betol betol nak makan sotong! 


Jika anda juga ingin memenangi chance pergi ke Busan, Korea, kunjungilah laman web www.blooggers.com dan http://libur.karangkraf.com/ untuk maklumat selanjutnya! 

 photo blankRectangle640x386_526F672C_zps61cdb726.png

1 comment

Latest Instagrams

© Trislynn Chan. Design by Fearne.